La Generalitat ha aprovat aquest dimarts crear un programa per preparar la candidatura de Catalunya de cara als Jocs Olímpics i Paralímpics d’hivern del 2030, que impulsarà amb la marca Pirineus-Barcelona. La portaveu, Elsa Artadi, ha defensat que la candidatura representa una oportunitat per la projecció del país i per al seu desenvolupament econòmic i social, sobretot a les comarques pirinenques. Artadi ha assegurat que el Govern projectarà una candidatura amb respecte a la sostenibilitat ambiental i a la igualtat de gènere.

La portaveu ha argumentat que preparar una candidatura per als Jocs suposa 'una oportunitat de diàleg entre Barcelona i el territori'. La Generalitat ha assegurat que no s'invertirà en infraestructures que després no es puguin utilitzar. A més, el Govern buscarà col·laborar amb altres administracions públiques, entitats, organismes i agents socials, esportius i territorials que vulguin adherir-se a aquest projecte olímpic.