Una quarantena d'Instagramers, com s'anomenen els aficionats a l'aplicació per a mòbil Instagram, han participat aquest diumenge a l'Instawalk que ha tingut lloc a l'estació d'esquí nòrdic de Lles de Cerdanya per promocionar les excursions amb raquetes de neu. La trobada, organitzada per la Diputació de Lleida mitjançant el Patronat de Turisme, el Consell Comarcal de la Cerdanya, l'estació de Lles de Cerdanya i Tot Nòrdic, ha tingut per objectiu promocionar la pràctica de les raquetes de neu, que tenen un nombre cada vegada més gran d'aficionats.

El Refugi Cap de Rec de l'estació de Lles de Cerdanya ha estat el punt de trobada, on els instagramers han estat rebuts pels responsables del complex i de representants del Patronat de Turisme cerdà i de la diputació de Lleida. Després de l'excursió per la ruta dels Afrons ha tingut lloc un dinar amb productes locals.

L'esquí continua representant l'esport més multitudinari de l'hivern a les comarques pirinenques, però cada vegada hi ha més persones aficionades a fer excursions amb raquetes de neu. La temporada 2016/2017 el conjunt d'estacions d'esquí nòrdic del Pirineu de Lleida van vendre 15.491 serveis de raquetes de neu i la darrera temporada 2017/2018 la venda de serveis de raquetes es va incrementar un 14,6 % fins als 17.755 serveis.

Parlen al vídeo: JULI ALEGRE, DIRECTOR PATRONAT TURISME DIPUTACIÓ LLEIDA - ARIADNA PUIG, INSTAGRAMER @ARIADNA_PM