L’any 2021 l’Alta Ribagorça disposarà d’Arxiu comarcal. Un equipament que suposarà una inversió d’un milió euros i que la consellera de cultura, Laura Borràs, ha remarcat que és un espai imprescindible de preservació de la memòria.

La presentació del projecte executiu s’ha fet aquest cap de setmana durant una visita de la consellera al Palau Abacial, al Pont de Suert, espai que acollirà l’arxiu comarcal. I que completa una zona del nucli antic del poble amb diferents equipaments culturals.

Amb aquest projecte es completa la Xarxa d'Arxius Comarcals de Catalunya, que comptarà amb una superfície construïda de més de 50.000 metres quadrats per oferir un servei a la ciutadania i a les administracions de tot el territori. En el cas de l’Arxiu Comarcal de l’Alta Ribagorça tindrà més de 330 metres quadrats amb dos plantes obertes al púbic i 2 més de dipòsits d’arxiu amb accés restringit.

Parlen al vídeo: LAURA BORRÀS, CONSELLERA CULTURA