L’Alt Urgell ha viscut aquest cap de setmana nombrosos actes per celebrar el carnaval. Els més multitudinaris han tingut lloc a la Seu d’Urgell, on dissabte s’ha fet la cantada de l’Estudiantina, una cercavila i el judici al Rei Carnestoltes. El colofó l’ha posat la Rua de Carnaval celebrada a la tarda, que ha comptat amb la presència del Rei Carnestoltes i els diables de l’Alt Urgell. La desfilada ha començat a la plaça de les Monges i ha acabat a la plaça dels Oms, i s’hi han pogut veure comparses de temàtica ben variada, des de Mamma Mia fins als Caçafantasmes, passant per Toy Story o el món de Lego. A Organyà, també s’hi han fet diversos actes durant el cap de setmana, i aquest dilluns s’ha clos la celebració amb el tradicional Ranxo de Carnaval.

A Coll de Nargó també han celebrat el Ranxo de Carnaval, en aquest cas dissabte al migdia, i a Oliana el gruix de les activitats es reparteixen entre aquest dilluns i dimecres. A la Seu, el punt i final el posarà dimecres la processó de la llum i el silenci i l’enterrament de la sardina.

Parlen al vídeo: CELESTÍ VILÀ, ALCALDE D’ORGANYÀ