Els alumnes del Cicle formatiu de grau mitjà de Cuina i Gastronomia de l'INS Pere Borrell de Puigcerdà disposen des d'ara d'unes noves instal·lacions adaptades a les seves necessitats formatives. Aquest divendres s'ha inaugurat la nova cuina, que consta de diversos espais equipats per acollir les classes teòriques i sobretot pràctiques dels alumnes del cicle, que recordem es va posar en marxa el curs passat.

Des de l'ajuntament s'han mostrat molts satisfets amb les noves instal·lacions i han remarcat que aquest cicle formatiu dona resposta a una demanda històrica per part del sector hostaler i de restauració com és la formació en cuina. A més, també han destacat que el sector serveis és un dels que més oferta laboral genera a a comarca.

El cicle de Cuina i Gastronomia compta amb 12 alumnes a primer i 10 a segon curs. S'ofereix en modalitat dual, això vol dir que els alumnes compaginen les classes a l'institut amb pràctiques a les empreses. A més, al migdia també fan el servei de restaurant al claustre de professors, donant així sortida als plats que elaboren.

Recordem que fins ara l'alumnat feia les classes practiques a l'antic restaurant de la plaça regne de Mallorca, a l’espera de que la rehabilitació de la cuina de l’institut fos completada.

La inauguració de les noves instal·lacions, que han tingut un cost d'uns 130.000 euros, ha comptat amb la presència de l’alcalde de Puigcerdà Albert Piñeira; el President del Consell Comarcal Ramon Moliner i l’Inspector d’Ensenyament de les Comarques de Girona Gerard Ros, a més d'una àmplia representació de l'equip docent del centre i del sector hostaler i de la restauració local.

Parlen al vídeo: MIREIA TREPAT, RESPONSABLE CICLE CUINA I GASTRONOMIA - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ