El Pallars Sobirà ja disposa de la primera escola municipal de pesca. Està ubicada a Baro, al municipi de Soriguera, i el proper 16 de març començarà la seva programació d’activitats. L’equipament està gestionat per l’ajuntament, compta amb el suport del departament d’agricultura, i vol ser una eina per revitalitzar la pesca i l’entorn del riu a la zona en tots els àmbits: turístic, esportiu i de preservació del medi ambient.

L’escola ja té previst un calendari d’activitats per a tots els públics i edats.

Aquesta formació base preveu classes teòriques i pràctiques amb sortides al riu i combinat amb educació ambiental als sistemes aquàtics. I també es preveu conèixer les necessitats i mancances del sector pesquer de la comarca.
Totes les activitats i cursos que es desenvoluparan seran gratuïts i precisament el dia 16 de març es comptarà amb la presència de federacions de pesca d’àmbit nacional i internacional que participaran en els diferents actes que engegaran la formació del centre.

Parlen al vídeo: JOSEP RAMON FONDEVILLA, ALCALDE SORIGUERA - FERRAN DE NOGUERA, DIRECTOR SSTT AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA I ALIMENTACIÓ A LLEIDA - ISMAEL JURADO, TÈCNIC DE L’ESCOLA DE PESCA