Els Pallars ja es preparen pel carnaval. Uns dies de festa, riures, disfresses i sobretot bon humor i gresca. Cada poble ho celebra a la seva manera i té les seves tradicions. Però a Sort sobretot es fa festa grossa. Aquest dijous ja es comença amb el mandongo popular i l’elaboració del Facit de Carnaval i divendres els alumnes de l’escola Àngel Serafí Casanovas fan l’entrega del Requincuà a l’alcalde i comença la festa amb el tradicional ball de la Passa. I des de llavors i fins dimarts és un no parar d’activitats per a tots els públics, amb balls, cercaviles i sobretot moltes disfresses.
Tremp també ho té tot a punt. Les escoles escalfen motors el divendres amb activitats diverses pel dissabte, que a partir del migdia comença la festa. Farinada popular, rua de carrosses i comparses, balls, passarel·les, escudellada i sadinada. Igual que La Pobla de Segur que des de primera hora de dissabte, el poble s’omple d’activitats.
A més, durant aquesta setmana, molts alumnes d’escoles ja s’han preparat pel Carnaval, ja que han seguit les consignes del rei Carnestoltes, que cada dia els ha manat lluir algun element discordant.