Aquest dijous Gras, els nens i nenes de l'escola Santa Coloma i de la llar d'infants El Drac Blanc de Ger i han sortit al carrer a demanar Rostita. Es tracta d'una tradició molt arrelada a la comarca que consisteix en anar casa per casa a demanar embotits, ous, galetes i tot allò que els veïns els vulguin donar. Així, doncs, a dos quarts de deu del matí, els infants, acompanyats de mestres i familiars, han recorregut els carrers de Ger demanant la Rostita, tots ben disfressats.

Molts veïns ja esperen l'arribada dels nens i nenes, i alguns fins i tot, els han preparat un petit esmorzar. Els cistells es van omplint a poc i poc i encara ho han fet més a la tarda ja que, per primera vegada, els alumnes de l'escola de Ger han recorregut els carrers de Meranges i Isòvol, on viuen alguns dels nens i nenes del centre.
Tant des de la direcció de l'escola com els pares i mares veuen important mantenir aquesta tradició ceretana que no se sap del cert quan es va començar a celebrar. Els avis i àvies, però, recorden fer-ho de petits.
A més de Ger, les escoles de Bellver, Alp, Bolvir, Prats i Sansor, Prullans, Montellà i Martinet també han fet la Rostita aquest dijous. Aquesta tradició ha donat el tret de sortida al Carnaval a la comarca. Tots els municipis han programat diversos actes festius, com ara la rua infantil d’aquest divendres al matí a Puigcerdà o l’escudella popular del dilluns de Carnestoltes a Alp.

Parlen al vídeo: MANUELA SÀNCHEZ, DIRECTORA ESCOLA STA COLOMA GER