Aquest és el cartell del certamen del Cerdà de l'any 2018. El seu autor és en Robin Couasnon, de deu anys, alumne de l'escola de Dorres, a l'Alta Cerdanya. El seu dibuix del Tren Groc ha estat escollit entre els 515 dibuixos que s'han presentat al 1r Concurs de Cartells del certamen. L'Institut d'Estudis Ceretans ha impulsat per primera vegada aquest guardó on hi han participat una vintena d'escoles de les dues bandes de la frontera. L'objectiu és acostar el Cerdà de l'Any a les noves generacions.

L'entitat ja ha publicat les 28 propostes que han fet ajuntaments i veïns i ara un jurat qualificat escollirà els tres finalistes a Cerdà de l'Any 2018, que es donaran a conèixer el 14 de març. Després, s'obrirà el període de votació per escollir el guanyador, que no es sabrà fins la cerimònia d'enguany, prevista pel 28 d'abril a Estavar. Recordem que una de les novetats d'aquesta edició és que el guardonat serà escollit en un 50% pel vot popular i l'altre 50% pel jurat. D'aquesta manera es vol evitar que finalistes amb més persones implicades, com ara associacions, tinguin més facilitat per sumar vots que els finalistes individuals.

Parlen al vídeo: TOMÀS TORRENT, PRESIDENT INSTITUT ESTUDIS CERETANS