Cerdanya es prepara per celebrar en els propers dies la festa de Carnestoltes. La major part de les poblacions han preparat un seguit d'actes, on sempre hi han implicades les escoles. Per començar, aquest dijous Gras els nens i nenes de Bellver, Alp, Ger, Bolvir, Prats, Prullans, Martinet, Montellà sortiran al carrer a demanar Rostita, una tradició arrelada a la comarca on els més petits del poble van casa per casa disfressats a demanar embotits o ous, tot i que darrerament també els donen altres productes com les galetes o els caramels. Amb tot el que recullen, preparen un esmorzar o dinar al mateix centre educatiu.
Divendres tindrà lloc la tradicional rua de Carnestoltes a Puigcerdà, on hi participaran tots els nens i nenes de les escoles Alfons I, Llums del Nord i també de la llar d'infants municipal. Com sempre, recorreran els carrers del nucli urbà disfressats i acompanyats dels mestres i familiars. A la tarda, els alumnes de l'escola Vedruna celebraran el Carnaval al pati amb música i balls.
Bellver amb el seu Carnaval Tradicional, proclamat Cerdà de l'any 2017, farà el pregó divendres a les 21h de la nit i dissabte a la tarda hi haurà rua pels carrers, el ball del tio Fresco, la crema del rei Carnestoltes i xocolatada popular. També el dissabte Llívia ha programat una festa al poliesportiu i concurs de disfresses.
Per la seva banda, Alp té previst celebrar el Carnaval diumenge amb un gran ball al teatre municipal i dilluns tindrà lloc la 23a escudella popular, preparada durant tot el matí a la plaça del Casino.
Dimarts 5 o dimecres de Cendra hi haurà sardinades populars a Alp, Bellver o Prats, que posaran punt i final al Carnestoltes.