Des del consell comarcal de l’Alta Ribagorça s’ha començat a treballar per tal d’introduir més productes locals als menjadors escolars de la comarca. De moment ja s’ha dut a terme una primera trobada amb productors per tal d’explicar-los el projecte.

Ja hi ha empreses productores de fruita autòctona, el premiat forn de pa Codina de Vilaller i productors de carn de vedella i corder, entre altres que han manifestat la voluntat de formar part del projecte.
La idea és unificar els menús de les escoles de la comarca i que els infants mengin productes que provenen del costat de casa. Una forma de promoure també el consum responsable i sostenible.
També està previst en breu parlar amb l’empresa que gestiona els menjadors escolars, que ja des del 2009 serveix un dia a la setmana carn de les explotacions de la comarca, per explicar-los la iniciativa i coordinar-ne el desenvolupament, i se seguirà treballant amb els productors per fer-ho viable.

Parlen al vídeo: JOSEP LLUÍS FARRERO, PRESIDENT C.C. ALTA RIBAGORÇA