La Seu d’Urgel lha acollit aquest dimarts una jornada organitzada per Unió de Pagesos, sobre els efectes del canvi climàtic en els boscos i les pastures de muntanya. Un dels ponents ha estat el meteoròleg Alfred Rodríguez Picó, que ha alertat que el Pirineu és una de les zones més sensibles al canvi climàtic. En aquest sentit, ha indicat que es va cap a una proliferació de fenòmens extrems, amb llargues sequeres seguides de precipitacions torrencials.

En aquest sentit, es preveu que l’Alt Pirineu pateixi un increment clar de les temperatures, acompanyat de períodes més llargs de sequera. És per això que un dels principals riscos que hi haurà serà el d’incendi i en aquest sentit, la recuperació de les pastures extensives pot ser clau per ajudar a minimitzar-lo.

A la jornada també hi ha pres part el cap del Grup d’Actuacions Forestals de la Generalitat, Marc Castellnou, que ha donat eines per afrontar els anomenats incendis de sisena generació i el canvi climàtic.

Parlen al vídeo: ALFRED RODRÓGUEZ PICÓ, METEORÒLEG - JOSEP RIUS, RESPONSABLE DE BOSCOS D’UNIÓ DE PAGESOS