La Plataforma contra l’Autopista elèctrica ha acordat demanar ajuda a les administracions públiques per poder afrontar les accions jurídiques en contra d’aquesta instal·lació i crida a la mobilització ciutadana per evitar la reactivació del projecte que preveu passar pel Pallars Jussà i on ja està prevista la instal·lació d’una subestació a Figuerola d’Orcau. També preveu la creació d’una caixa de solidaritat.

Per la seva banda, l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà remarca estar al costat de la plataforma i els veïns però no veu viable poder sufragar sol les despeses d’un litigi contra Red Eléctrica.

La plataforma també compta amb el suport del govern de la Generalitat, ja que es considera que no és necessària la subestació per la comarca.

A més es plantegen elevar les al·legacions fetes fins ara a la subdelegació del govern espanyol a Lleida, directament al Ministeri.
Com que el dia 12 de març finalitza el període per entregar el recurs d’alçada la Plataforma preveu tornar-se a reunir el proper 1 de març a Pont de Montanyana per acabar de preparar-lo i informar sobre amb quin suport compten.

Parlen al vídeo: PACO VÉLEZ, MEMBRE PLATAFORMA UNITÀRIA CONTRA LA MAT - FELI BENÍTEZ, MEMBRE PLATAFORMA UNITÀRIA CONTRA LA MAT - CONSTANTE ARANDA, ALCALDE ISONA I CONCA DELLÀ - ROSA AMORÓS, DELEGADA GOVERN A L’ALT PIRINEU I ARAN