Puigcerdà ha celebrat aquest dissabte la seva festa més emblemàtica de l'hivern, la Festa del Trinxat, que enguany ha arribat a la 24a edició. Més de 900 comensals s'han aplegat al poliesportiu per degustar un menú elaborat amb productes de proximitat. De fet, tot i que cada any el sopar és un aparador de la gastronomia cerdana, enguany l'entitat Cuina Pirinenca de Cerdanya i diversos restaurants han volgut fer un pas més enllà i utilitzar ingredients km0 en tots els plats, com ara la vedella ecològica.

Així doncs, els comensals han pogut tastar formatges i embotits de Cerdanya i l'Alt Urgell, crema de carxofa amb fetge gras d'ànec, el tradicional trinxat amb cansalada i, de segon, estofat de vedella ecològica del Pirineu amb cremós tofonat de nyàmeres, un tubercle de la zona. Per postres, els pastissers de la comarca han preparat un cigne de nata.

A més de ser un aparador de la gastronomia cerdana, la Festa del Trinxat és també una cita social, amb comensals vinguts de Puigcerdà i de poblacions properes, i també de l'Alta Cerdanya i d'Andorra. A diferència d'edicions anterior on hi havia força presència política, enguany la festa ha estat de caire més popular i només ha comptat amb els representants polítics locals.

La vetllada ha clos amb diferents sortejos i amb ball fins a la matinada. Un cop finalitzada l'edició d'enguany, l'ajuntament comença a pensar en la propera, que serà especial, ja que la festa arribarà al quart de segle.

Parlen al vídeo: NÚRIA BONET, MEMBRE CUINA PIRINENCA CERDANYA - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ