Amb aquest gol de Boronat, el Club Gel Puigcerdà s'ha plantat a la final de la lliga estatal, després de quatre temporades sense aconseguir-ho. Els ceretans han guanyat aquest dissabte a casa al Barça per 7-6, amb un gol d'or durant la pròrroga.

Ha estat, doncs, un partit carregat d'emocions i nervis i amb la graderia a vessar. Als blaugranes només els valia una victòria per seguir vius a la competició i forçar un tercer partit, després de perdre la primera semifinal. El Puigcerdà es va avançar dues vegades en el marcador amb tres gols de diferència però no va saber sentenciar el partit i els visitants van forçar una pròrroga d’infart que va durar un minut i mig.

L'enfrontament va començar molt bé per als de casa, que en el primer minut ja s’avançaven amb un gol de Rivero. Més tard, Paul i Demiters sumaven dos gols més. Però el FC Barcelona va reaccionar abans del primer descans amb dos gols.

Ja en el segon temps, els grocs i negres van posar el marcador a 5-2, gràcies al doble encert de Muñoz. Però els blaugranes reduïen distancies anotant tres nous gols, aprofitant dues expulsions dels locals, per marxar al segon descans 6 a 5.

En el tercer temps, el FC Barcelona va aconseguir marcar aprofitant un llançament de penal. El partit es va decidir a la pròrroga i finalment Boronat certificava el pas a la final. Així doncs, els grocs i negres es veuran les cares contra el líder, el Txuri Urdin, el màxim favorit.

La final començarà dissabte 2 de març en pista donostiarra i el dia següent en el mateix escenari hi haurà el segon partit. El dissabte 9 es jugarà a Puigcerdà i si fos necessari el diumenge 10 es tornaria a jugar a la capital ceretana. Si fes falta desempatar es jugaria dissabte 16 novament a la pista del Txuri Urdin.