La capital ceretana es prepara per celebrar, aquest dissabte a la nit, la seva cita gastronòmica per excel·lència: la festa del Trinxat, que aquest 2019 celebra l'edició número 24. L'entitat cuina Pirinenca de Cerdanya i diversos restauradors elaboraran, un any més, el menú que en aquesta ocasió comptarà amb embotits i formatges del Pirineu, una crema de carxofa amb fetge gras d’ànec i el plat estrella, el trinxat, elaborat amb col d'hivern ecològica, patata i cansalada. Després es servirà vedella ecològica de la zona amb cremós tofonat de nyàmeres. Els postres aniran a càrrec dels pastissers locals.

Preparar un menú per tants comensals és, sens dubte, un repte per als restauradors, que ja fa dies que hi treballen.

Així doncs, a poques hores del sopar, el personal de la brigada municipal ultima els darrers detalls al pavelló del poliesportiu, engalanat per a l'ocasió. Com l'any passat, s'han col·locat 93 de taules.

Les 900 entrades per assistir a la festa es van exhaurir en pocs dies i ara mateix els tècnics de l'Oficina de Turisme tenen oberta una llista d'espera per possibles anul·lacions d'última hora.

La Festa del Trinxat l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Municipal deTurisme, amb la col·laboració imprescindible de l’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya i de diversos restaurants, pastissers, proveïdors i establiments de Puigcerdà i comarca. El cartell anunciador de la festa d’enguany és obra de l’artista local Marta Segarra.

Parlen al vídeo: DOMINGO CASTELLS, XEF RESTAURANT HOTEL PRADO