El seguiment de la vaga aquest dijous als Pallars ha anat acompanyat de diferents mobilitzacions. Concretament a La Pobla de Segur, des de les 7 del matí s’ha tallat el pas de vehicles a la rotonda i s’ha acabat concentrant un centenar de persones que hi donaven suport. Els Mossos d’Esquadra han intentat desallotjar els manifestants arrossegant-los fora de la calçada però la resistència pacífica ha fet que finalment s’arribés a un acord i que a dos quarts d’onze els manifestants obrissin el pas i comencessin una manifestació fins davant de l’Ajuntament on es llegeix el manifest. A Tremp a dos quarts de dotze ha arribat la marxa lenta de vehicles que s’havia convocat a les 9 del matí al cap del port de Comiols. Una caravana que ha comptat amb una participació molt elevada i que ha acabat també davant la plaça de l’Ajuntament on posteriorment ha començat la manifestació pels carrers. Una manifestació que ha congregat més de 600 persones i que ha acabat amb un dinar popular a la rotonda del poble.

Durant la marxa els manifestants s’han aturat davant del cordó policial que blindava l’accés al jutjat per fer veure el seu desacord amb el judici que s’està duent a terme aquests dies a Madrid.
Pel que fa a les escoles, s’han activat els serveis mínims.

Altres poblacions com Sort també han fet concentracions davant dels ajuntaments i a l’Alta Ribagorça una seixantena de persones ha tallat de forma intermitent la N-230 davant l’església del Pont de Suert.

Parlen al vídeo: MARIA PILAR CASES, REGIDORA CULTURA TREMP I ALCALDABLE PER ERC - ANNA RITZ, REGIDORA PROMOCIÓ LOCAL TREMP I ALCALDABLE PER JUNTS PER TREMP - DIEGO ROLDÁN, DIRECTOR ESCOLA VALLDEFLORS