L’Alt Pirineu ha viscut nombroses manifestacions i concentracions amb motiu de l’aturada de país celebrada aquest dijous. A la Seu d’Urgell, la mobilització ha estat força visible, tant amb la manifestació que s’ha convocat a les nou del matí com amb els talls de carretera que hi ha hagut abans i després. Aquests s’han fet a la sortida de la ciutat en direcció Oliana, a la Nacional 260. Poc abans de dos quarts de dotze, agents antidisturbis han intentat desfer el tall, retirant un a un als manifestants. Quan anaven a reobrir un dels carrils de circulació, però, els concentrats han desbordat el cordó policial i han tornat a tallar la via. Els agents antidisurbis han acabat retirant-se i poc després els manifestants han marxat pel seu propi peu. Des dels CDR, però, han denunciat que en el desallotjament de primera hora hi ha hagut violència per part dels agents.

A la tarda, mentrestant, s’ha celebrat una altra concentració, en aquest cas a la plaça dels Oms. A la resta de la comarca, nombroses poblacions han acollit concentracions i lectures de manifestos a les 12 del migdia.

Parlen al vídeo: VÍCTOR TODÓ, MEMBRE CDR ALT URGELL