Cerdanya s'ha sumat a la vaga general d'aquest 21 de febrer, convocada amb motiu de l’inici del judici del Procés. Quan passaven cinc minuts d'un quart de 10 del matí, una vuitantena de persones han ocupat la plaça St Martí del Canigó, coneguda com la rotonda del jugador d'hoquei. Després han iniciat una marxa lenta fins a la rotonda que uneix la N260 i la N154, un dels principals accessos al nucli urbà. S'ha viscut un moment de tensió quan un vehicle de Carreteres de l'estat s'ha negat a aturar-se davant d'alguns manifestants. Finalment, però, el vehicle ha fet mitja volta.

Al voltant de les 11, el ja prop d'un centenar de persones han caminat per la N154 fins a la frontera amb França, on han ocupat de nou la calçada impedint el trànsit dels vehicles.

Els manifestants, de totes les edats, tenen clar per què han sortit al carrer.

A quarts de quatre de la tarda, els Mossos d'Esquadra han desallotjat els manifestants que tallaven la frontera. El CDR de Cerdanya ha denunciat a través del seu compte de tuiter haver patit 'cops, empentes i trepitjades' en el moment del desallotjament.

A les 5 de la tarda, desenes de persones s'han concentrat a la plaça Santa Maria de Puigcerdà, on s'ha llegit un manifest demanant la llibertat dels presos polítics.

Pel que fa al seguiment de la vaga a nivell general, s'ha notat i força als centres educatius, que han ofert serveis mínims. A l'Ins Pere Borrell de Puigcerdà no han assistit a classe un 40% de la plantilla de professors i entre un 80 i un 90% dels alumnes s'han quedat casa.

Alguns comerços de la capital ceretana han decidit no obrir, mentre que d'altres sí han apujat la persiana. Així doncs el seguiment ha estat desigual, al voltant d'un 40% entre els comerciants de Puigcerdà.

En l'àmbit públic, la majoria de treballadors tant de l'ajuntament puigcerdanenc com del Consell Comarcal sí han secundat a la vaga. Al consistori, per exemple, hi han treballat unes sis persones de les 130 que formen la plantilla.

Pel que fa a les estacions d'esquí, Guils Fontanera i Aransa han tancat les instal·lacions, Lles ha obert amb normalitat i Masella i la Molina han obert parcialment.

Parlen al vídeo: ORIOL - MANOLO