Veïns i comerciants del Carrer Escoles Pies de Puigcerdà i també d'altres carrers propers a aquest estan indignats amb els talls en el subministrament elèctric que pateixen de manera continuada des del passat més de novembre. Segons expliquen, les avaries els deixen sense electricitat durant hores i, per tant, no poden disposar de cap aparell elèctric ni tampoc dels sistemes de calefacció. Quan això passa, els tècnics d'Endesa es desplacen fins al transformador, que es troba soterrat al mateix Carrer Escoles Pies, per arreglar la incidència. Però les reparacions duren ben poc.

A més del Carrer Escoles Pies, que és un dels principals accessos al nucli urbà de Puigcerdà, els talls en el subministrament també afecten els vials adjacents, com són els carrers Carmelites, Capcir, Notari Ortodó i Espanya, entre d'altres. En total, es calcula que hi ha uns 500 veïns afectats, a més d'un hotel i de l'escola Vedruna, amb 400 alumnes.

Cansats d'aquesta situació, veïns i comerciants han escrit una carta exposant la seva queixa a l'ajuntament de Puigcerdà i també al departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, però de moment no han rebut resposta. Si que l'han rebut de la companyia, la qual els dit a través d'una carta que 'no poden considerar-se responsables dels possibles inconvenients que hagin pogut patir'.

Els afectats demanen a Endesa una solució definitiva per acabar amb els talls en el subministrament. Veuen necessari canviar el transformador actual, que té una trentena d'anys, ja que, segons creuen, no té prou capacitat per garantir el subministrament al gran volum de clients que hi ha en aquesta zona.

Parlen al vídeo: ISABEL FLOTATS, ADMINISTRADORA AFECTADA - ANNA CAMPS, DIRECTORA ESCOLA VEDRUNA PUIGCERDÀ - ÀNGELS GASCH, GERENT GESTORIA AFECTADA - PAU JACOBE, COMERCIANT AFECTAT