L’Alt Pirineu viurà aquest dijous nombroses concentracions i manifestacions en el marc de l’aturada de país convocada amb motiu de l’inici del judici del Procés. La vaga general, impulsada per la Intersindical-CSC, compta amb el suport de tots els partits i entitats independentistes. Arreu de Catalunya s’han convocat concentracions a les 12 del migdia davant dels ajuntaments, i a l’Alt Pirineu seran nombrosos els municipis on n’hi haurà. A la Seu d’Urgell també s’ha convocat un esmorzar popular a tres quarts de set del matí a la plaça Bisbes Prínceps que, previsiblement, acabarà en alguna marxa lenta o tall de via. A les nou del matí, mentrestant, hi haurà una manifestació que sortirà de la plaça Catalunya i a les sis de la tarda una concentració a la plaça dels Oms. A Puigcerdà s’ha convocat una trobada a les nou del matí a la rotonda del jugador d’hoquei, i és previsible que l’acte acabi també amb una marxa lenta o un tall viari. Igualment, també s’ha convocat una concentració a les cinc de la tarda a la plaça de Santa Maria. Pel que fa al Pallars Jussà, a les 9 del matí hi haurà una concentració de vehicles al coll de Comiols i a les 12 del migdia una manifestació davant de l’Ajuntament de Tremp, que serà seguit d’un dinar. A Sort, mentrestant, hi haurà una concentració a les sis de la tarda a la plaça Major.