El Jutjat d’Instrucció 1 de Puigcerdà ha arxivat provisionalment la causa oberta contra l'integrant del CDR de la Cerdanya i membre del secretariat nacional de l’ANC, Tomàs Sayes, acusat d’un delicte de manifestació il·legal, segons ha confirmat aquest dilluns el TSJC. Els fets investigats estan relacionats amb la protesta contra el jutge Pablo Llarena. Estan relacionats amb una caminada reivindicativa que es va dur a terme el passat 30 de març entre Alp i Das, en la qual, Sayes va ser identificat pels Mossos d’Esquadra com a portaveu de l’acció. Després, se’l va vincular amb una pintada contra el magistrat apareguda a Das, tot i que Sayes assegura que ell hi té res a veure.

Un altre participant a la protesta segueix investigat també per un delicte de manifestació il·legal i per tinença il·lícita d’armes, ja que els Mossos d’Esquadra li haurien trobat alguna arma blanca.

El jutjat va emetre l’ordre d’arrest de Sayes el 17 de desembre del 2018 gairebé una setmana després que hagués desobeït el requeriment judicial.