Ja han finalitzat els treballs de restauració de les pintures mural de la zona del cor de l'església Sant Domènec de Puigcerdà. Des de fa uns anys, l'ajuntament i el Bisbat d'Urgell porten a terme un projecte de remodelació del temple que, entre altres millores, contempla la recuperació d'aquestes pintures gòtiques.

Així doncs, des d'ara ja es poden admirar les sanefes de la zona del cor, que configuren un conjunt artístic de grans dimensions.

Un cop recuperades les pintures del cor, els restauradors se centren ara en les dues capelles laterals del mateix cor on també hi ha pintures de la mateixa època tot i que poden ser figures diferents. En un d'aquests murs hi ha representat un escut, en una capa posterior a l'original, però no s'ha pogut determinar el seu significat.

Un dels inconvenients amb que s'enfronta l'equip de restauració és l'estat d'una d'aquestes capelles, ja que la instal·lació d'un sistema de calefacció anterior la va malmetre. A més, també s'ha trobat capes de morter i cals.

En aquesta capella també s'ha trobat una antiga obertura que deuria comunicar l'església amb l'antic convent.

Les obres de restauració de les pintures de Sant Domènec es van fent en diferents etapes, en funció de l'atorgament de subvencions públiques. A l'abril s'espera poder disposar d'una nova ajuda per continuar amb els treballs.

A banda de les pintures, el projecte global de remodelació de l'interior de l'església ha inclòs la millora de les capelles laterals, la instal·lació d'un nou sistema de calefacció, la col·locació d'un terra de fusta, la millora de la il·luminació i la reforma de l'altar.

La inversió total que acumula el temple es situa al voltant dels 600.000 mil euros, finançats per la parròquia de Santa Maria i el Bisbat d’Urgell, l’ajuntament de Puigcerdà i la Diputació de Girona a través del Pla de Monuments.

Parlen al vídeo: MERITXELL IZQUIERDO, RESTAURADORA