El conseller d’Interior, Miquel Buch, s’ha reunit aquest divendres al matí amb diferents cossos de seguretat i alcaldes i consell comarcal del Pallars Jussà, on se li ha traslladat l’oferiment d’acollir la nova Regió d’Emergències del Pirineu. Petició a la qual ha respòs que es tindrà en compte a l’hora d’estudiar l’indret més adequat per la seva ubicació.

D’altra banda, també s’ha fet arribar al conseller la demanda de millora dels parcs de bombers, tant pel que fa a nombre d’efectius com material i parc de vehicles.

També s’ha tractat el tema dels parcs de bombers voluntaris, ja que el Pallars Jussà té 2 parcs en aquesta situació. Finalment s’ha demanat poder ampliar els serveis de protecció civil. Actualment el consell comarcal disposa d’un tècnic que dona suport als diferents municipis però no es suficient per cobrir tota la demanda d’aquest servei.

Parlen al vídeo: MIQUEL BUCH, CONSELLER INTERIOR - CONSTANTE ARANDA, PRESIDENT C.C. PALLARS JUSSÀ