Aquest dijous els Agents Rurals han començat les tasques de retirada de les truites del tram de riu Noguera Pallaresa on fa uns dies es van paralitzar les obres d’adequació de la zona de cara al mundial de piragüisme d’Estil Lliure d’aquest 2019, després que les associacions ecologistes al·leguessin afectacions mediambientals. I aquest matí, en una reunió entre Ipcena, Rius amb Vida i l’Ajuntament de Sort s’ha decidit crear una Comissió de medi ambient perquè no es torni a donar un cas com aquest.

En els propers dies es farà arribar una carta conjunta de les associacions ecologies i l’Ajuntament de Sort als diferents departaments instant-los a formar part de la comissió. Acció que es considera vital perquè el riu segueixi sent una font de riquesa natural i turística.

Durant aquest matí s’havien retirat uns 160 exemplars, però es preveu retirar-ne fins a més de 300 i un cop estigui enllestida aquesta tasca i la part del riu quedi seca, es reprendran els treballs. L’ajuntament també s’ha compromès a restituir els possibles danys causats al riu. També es demana que hi hagi un protocol clar que estableixi períodes i mètodes d’actuació en recursos fluvials.

Parlen al vídeo: RAIMON MONTERDE, ALCALDE DE SORT - JOAN ÁLVAREZ, PORTAVEU IPCENA - JOSEP GRAU, PORTAVEU AEMS-RIUS AMB VIDA