La Fundació Adis de Puigcerdà amplia les instal·lacions i els serveis que ofereix. A partir de la setmana que ve, l'entitat assumirà els usuaris del centre de dia que la Fundació la Pedrera té des de fa set anys a la capital ceretana. Després que aquesta anunciés el seu tancament, la fundació Adis, l'ajuntament de Puigcerdà i el Consell Comarcal han arribat a un acord per tal que la trentena d'avis de la Pedrera puguin seguir disposant d'un equipament sociosanitari adaptat a les seves necessitats.

Així doncs, els usuaris de la fundació la Pedrera, alguns dels quals són persones amb malalties neurodegeneratives, finalitzaran les activitats aquest divendres i dilluns les continuaran ja a la Fundació Adis, que s'ha adaptat a les noves necessitats. Per una banda assumirà el personal de la Pedrera i per l'altra ha hagut d'ampliar el local. A banda de reestructurar els espais i adaptar els banys, també s'ha preparat una zona per acollir el servei de càtering per dinar.

A més, s'habilitarà un servei de transport dels avis fins al local de la fundació Adis, situat a la plaça Sant Agustí.

Les obres de remodelació del local, pressupostades en uns 20.000 euros, les finança la mateixa fundació Adis, el consistori, el Consell Comarcal cerdà i la fundació la Pedrera, que també s'hi ha implicat.

La Fundació la Pedrera, hereva de Caixa Catalunya i on abans hi havia el Casal Sant Jordi, va anunciar fa unes setmanes que tancaria les seves portes, al·legant la necessitat de prioritzar altres comarques amb menys recursos.

Parlen al vídeo: RAFA VILLENA, PRESIDENT FUNDACIÓ ADIS