Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha celebrat aquest dimecres al Museu Nacional d'Art de Catalunya els seus 40 anys d'història, en un acte on hi ha assistit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el president de la companyia, Ricard Font, a més de centenars de treballadors de FGC, que recordem és propietària de cinc estacions d'esquí del Pirineu català. Font ha repassat algunes de les inversions més importants que s'estan duent a terme, entre les quals hi ha l'ampliació del telecabina Alp2500.

Recordem que FGC va iniciar la passada tardor les obres d’ampliació del telecabina, que complementa el primer tram construït el 1999. Ja s’han instal·lat les 9 pilones i l’hangar d’arribada, a tocar literalment del refugi del Niu de l’Àliga, 2.520 metres.
L’ampliació, pressupostada en 6 meur, ha consistit en allargar un quilòmetre el telecabina que a l'estiu enllaçarà les oficines i l’aparcament de l’estació de La Molina amb el refugi de muntanya.
Tant des de l’ajuntament d’Alp com des de Ferrocarrils creuen que aquesta actuació permetrà reforçar la cooperació de les estacions de La Molina i Masella que ja comparteixen el domini esquiable Alp 2500. L’ampliació ajudarà, també, a desestacionalitzarà el turisme de la vall, ja que els visitants podran accedir al cim durant tot l’any. Això, creuen, beneficiarà el teixit socioeconòmic del territori.

Parlen al vídeo: RICARD FONT, PRESIDENT FGC