Aquest dimecres, el conseller d’interior, Miquel Buch, ha col·locat el primer dels 137 pals senyalitzadors de cobertura per trucar al 112 que s’ubicaran en parcs i senders pirinencs. Es tracta d’una senyalització amb una matrícula, que un cop anomenada al servei d’emergències, ells identifiquen de forma exacta des d’on es fa la trucada.

La idea és que a finals del mes de març quedin instal·lats 40 pals senyalitzadors de zona de cobertura al Pirineu. Però n’hi ha 137 de previstos entre el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc nacional d’Aigüetsortes i el parc natural del Cadí-Moixeró. Estaran situats en rutes de muntanya de poca o nul·la cobertura i amb això es pretén guanyar temps en cas d’emergència.

Actualment arreu de Catalunya hi ha instal·lats 388 pals, i al Pirineu per comarques se’n col·locarà 23 a l’Alt Urgell, 20 a l’Alta Ribagorça, 15 a la Cerdanya, 18 al Pallars Jussà, 32 al Pallars Sobirà, 21 a l’Aran i 8 al Berguedà. Perquè això sigui una realitat s’ha comptat amb la col·laboració dels parcs, de les administracions locals i de l’IDAPA que ha sufragat el cost i s’ha fet càrrec de la instal·lació.

Parlen al vídeo: MIQUEL BUCH, CONSELLER D’INTERIOR