L’Ajuntament de la Seu d’Urgell prepara un acte públic per donar a conèixer el projecte per tal que la UNESCO declari la Catedral de Santa Maria d’Urgell Patrimoni Mundial. La iniciativa la lidera el Govern d’Andorra, ja que de fet gira al voltant dels orígens del Principat i engloba 12 elements patrimonials més, com el castell de Foix i diverses esglésies, construccions i jaciments d’Andorra. Com que el Govern andorrà ja ha fet els primers passos, la Seu vol explicar-ne els detalls a la ciutadania perquè s’hi involucri.

Per la seva banda, el principal grup de l’oposició, Compromís per la Seu, s’ha mostrat molt satisfet que aquest projecte tiri endavant i ha recordat que ells el van voler impulsar des del principi.

De moment, el que ha aprovat el Govern d’Andorra és començar els tràmits per inscriure aquests elements patrimonials en una llista indicativa. Aquest és un pas previ per poder demanar posteriorment que la UNESCO analitzi la conveniència de declarar aquests elements com a Patrimoni Mundial.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, TINENT D’ALCALDE DE LA SEU - CONXITA RABASSA, REGIDORA CXLS