La Festa i Fira de les Trementinaires de la vall de la Vansa i Tuixent arribarà enguany a la 20a edició i ho farà avançant-se una setmana a la data habitual. La mesura s’ha pres per evitar que coincideixi amb les eleccions municipals i europees convocades per al dia 26 de maig. Així, enlloc de celebrar-se l’últim cap de setmana de mes, tindrà el lloc els dies 18 i 19 de maig, és a dir el tercer cap de setmana. Tal com ha donat a conèixer la comissió organitzadora, ja s’està treballant en el programa de la Festa i Fira, que constarà d’una trentena d’actes entre sortides naturalistes, visites guiades, conferències, tallers, concerts, danses tradicionals, jocs i espectacles familiars. Tot plegat, amb la cultura de les plantes guaridores i els remeis tradicionals com a fil conductor.
La Festa i Fira està organitzada pel Museu de les Trementinaires, els ajuntaments de Josa i Tuixent i la Vansa i Fórnols, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, el Parc Natural del Cadí-Moixeró i l’Entorn d’Aprenentatge de Tuixent, amb el suport i la col·laboració de diverses institucions i entitats.