La comunitat fallaire de l’Alta Ribagorça ha validat el material didàctic que s’està preparant per difondre aquesta tradició cultural entre els escolars dels diferents indrets on es du a terme.

Es tracta d’un material elaborat per la Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la Universitat de Lleida. “Les maletes educatives” ofereixen sis activitats amb les quals els alumnes aprenen a diferenciar les falles de cada localitat, tracten la llengua i dialectes de la zona, aprenen els noms de les comarques, rius i pobles fallaires i treballen el cicle del sol i els mites, entre altres.

Aquest material es preveu presentar a totes les comunitats fallaires abans de tancar el disseny definitivament perquè tots hi puguin dir la seva i s’hi sentin integrats.
Part del material didàctic ha estat elaborat per l’artesà ribagorçà, Sebastià Jordà. També s’ha fet una exposició itinerant amb mostra de les diferents tipologies de falles de la comarca per cedir-la temporalment a administracions o entitats que vulguin exposar-la.

Parlen al vídeo: JOSEP LLUÍS FARRERO, PRESIDENT C.C. ALTA RIBAGORÇA