L’Associació de Bombers Voluntaris de Puigcerdà celebrarà aquest proper 10 de març la festa de Sant Joan de Déu, patró dels bombers, i ho farà amb un acte central al Casino Ceretà de Puigcerdà on oferirà a la Vila la Creu de Sant Jordi que va rebre el passat 23 de juliol de 2018. Durant l’acte, que tindrà lloc a 2/4 d’1 del migdia, els Bombers lliuraran una reproducció de la placa a l’Ajuntament, alhora que homenatjaran a tots aquells que han format i formen part del cos, lliurant a les famílies un pin reproducció de la Creu de Sant Jordi.

A banda d’aquest acte central, la Festa dels Bombers comptarà amb una missa solemne a la Capella de Gràcia, inflables per a la mainada a la plaça del Call i un aperitiu popular.

Recordem que la Generalitat va atorgar a l’Associació de Bombers Voluntaris de Puigcerdà la Creu de Sant Jordi, en un acte celebrat al Palau de la Música Catalana de Barcelona, durant el qual es van distingir 31 personalitats i 24 entitats. L’encarregat de recollir la Creu de Sant Jordi va ser en Joaquim Arenas, cap del Parc de Bombers de Puigcerdà. Aquest distintiu és el màxim reconeixement que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya