Nombroses poblacions de l’Alt Pirineu han viscut aquest dimarts concentracions i manifestacions amb motiu de l’inici del judici del Procés. Al migdia s’han fet aturades davant dels centres de treball, i a la Seu d’Urgell on s’ha aplegat més gent ha estat a la plaça dels Oms, davant de l’Ajuntament. Allà, l’alcalde, Albert Batalla, ha llegit un manifest consensuat des de les entitats municipalistes. L’objectiu de la concentració ha estat protestar per la judicialització del Procés, per les llargues penes de presó demanades i per la manca de garanties amb què es creu que es desenvolupa el judici.

A Puigcerdà, mentrestant, també s’ha fet una concentració al migdia davant de l’Ajuntament. En aquest cas, el manifest l’ha llegit el tinent d’alcalde, Pere Valiente, davant d’una trentena de persones. A Tremp, mentrestant, s’hi han aplegat unes 150 persones.Tornant a la Seu, a primera hora del matí una quinzena de persones de l’Esquerra independentista també ha fet una manifestació lenta per diversos carrers de la ciutat.
Les concentracions més nombroses, però, s’han produit ja a la tarda. És el cas de la Seu d’Urgell, on els manifestants s’han concentrat a la plaça dels Oms. També hi ha hagut protestes a les altres capitals comarcals de l’Alt Pirineu, així com en poblacions mitjanes, com la Pobla de Segur, Esterri d’Àneu, Oliana o Organyà

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL