Aquest dimarts 12 de febrer, l’Arxiu comarcal del Pallars Jussà celebra el seu desè aniversari des de l’obertura. 10 anys durant els quals l’arxiu ha recopilat, organitzat i estudiat molts documents que ens ajuden a preservar i entendre la història de la comarca.
L’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, integrat a la Xarxa d’Arxius Comarcals de la Generalitat de Catalunya, custodia documentació pública i privada de la comarca del Pallars Jussà. També compta amb una important hemeroteca de publicacions de la comarca i una biblioteca auxiliar de temàtica històrica i d’arxivística de més de 12 metres lineals. Dins l’arxiu s’agrupen 1235 metres lineals de documentació i 128 fons documentals ingressats. Durant aquests anys també s’ha consolidat la Beca de recerca Mossèn Jesús Castells, que permet estudiar fons del propi arxiu a experts.
Al llarg d’aquest any d’aniversari s’han previst diferents actes per tal de donar a conèixer el material que hi ha a l’arxiu i la feina que s’hi desenvolupa: exposicions, presentacions de llibres, mostra de documents i conferències.