El ceretà Kilian Jornet ha establert una nova fita en el seu extens palmarès. Ha fet 23.486 metres de desnivell positiu amb esquís de muntanya en 24 hores a l'estació noruega de Tusten. Aquesta marca supera en 2.500 metres l'anterior que, des del 2018, estava en mans de Lars Erik Skjervheim.

Jornet ha escrit a les xarxes socials que no va ser un dia divertit però que ha estat genial, ha dit, provar-se per veure el que un és capaç de fer.

L'esportista ceretà ha pujat a una velocitat mitjana de 979 m/h i en alguns trams estava acompanyat per esquiadors de l'equip Romsdal Rando. Durant la baixada, l'atleta català ha arribat a agafar velocitats de 115,6 km/h. Amb aquesta marca Kilian segueix demostrant que no hi ha cap repte que no pugui superar.

Recordem que Kilian Jornet ha decidit no competir aquesta temporada a la copa del món d’esquí de muntanya. El cerdà s’ha agafat una temporada sabàtica, coincident amb la seva paternitat, i no formarà part de la selecció espanyola en la copa del món ni en el campionat mundial tot i que és possible que disputi algunes de les clàssiques dels Alps a títol personal.