Aquest dilluns al migdia han prestat declaració davant del jutge del Jutjat de primera instància de Tremp els citats pel cas del vedell ferit portat el passat 27 d’agost a la seu del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Per la seva banda, la part denunciant per maltractament animal, l’associació Nova Eucària, ha ratificat els fets i ha destacat que demanarà noves compareixences com a testimonis.

Els últims a declarar han estat el ramader citat i l’associació agrària ASAJA, els quals han sortit molt tranquils i creuen que no arribarà a més.

Aquest dilluns ha començat la fase d’instrucció, i segons l’acusació el delicte que ells denuncien, si el jutge ho tira endavant, pot suposar penes de presó i inhabilitació. Per la part denunciada, s’assegura que en benefici de la fauna salvatge s’està deixant perdre la ramaderia i l’agricultura del territori.

Parlen al vídeo: ANNA CARBONELL, DIRECTORA NOVA EUCÀRIA - PERE ROQUÉ, PRESIDENT ASAJA