Després de desobeir dues citacions judicials, el membre del CDR Cerdanya i del secretariat de l'ANC Tomàs Sayes ha estat detingut aquest dijous a Vilanova i la Geltrú i, després de declarar als jutjats de la mateixa població, ha estat deixat en llibertat.

El Jove de La Pobla de Lillet no va presentar-se dues vegades davant del jutge de Puigcerdà per declarar per un delicte de manifestació il·legal en el marc d'una protesta contra el jutge Pablo Llarena. Els fets que s’investiguen estan relacionats amb una caminada reivindicativa que es va dur a terme el passat 30 de març entre Alp i Das, en la qual, va ser identificat pels Mossos d’Esquadra com a portaveu de l’acció. Després, se’l va vincular amb una pintada contra el magistrat apareguda a Das, tot i que Sayes assegura que ell no la va fer.

La detenció ha tingut ressò a les xarxes socials i diverses persones s'han concentrat aquest dijous al vespre davant dels jutjats de Puigcerdà per protestar contra la seva detenció.