La Seu d’Urgell ha aconseguit reduir en cinc anys la seva població de coloms a gairebé la meitat. Ho ha fet amb l’ús d’anticonceptius i sense la necessitat de fer cap captura. Des de l’Ajuntament han destacat que aquesta dada és “molt significativa” tenint en compte que durant un període de temps entre l’any 2017 i l’any 2018 es va haver d’interrompre aquest tractament a causa de les obres realitzades a la Catedral, que és el punt de la ciutat que acull la major colònia de tot el nucli urbà. Per aquest motiu, a la pràctica, el tractament s’ha acabat aplicant només durant tres anys.

A banda de la Catedral, el tractament també s’ha fet a la biblioteca i a l’Escola Pau Claris. Així, cada matí a primera hora una màquina escampa la dosi necessària (10 grams per colom) segons el nombre de coloms presents a cada punt. A cada indret també hi ha instal·lades càmeres que permeten comprovar com els coloms consumeixen el medicament anticonceptiu en pocs segons i que cap altre espècie s’hi acosti.
També es realitza un seguiment dels nius localitzats a la Catedral i s’observa com a mesura que avançava el tractament les postes d’ous desapareixien.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, TINENT D’ALCALDE D’HIGIENE I VIA PÚBLICA