Els seus companys fan aquests dies Setmana Blanca però ells han preferit ballar. Entre altres propostes, l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà ofereix als seus alumnes la possibilitat de fer classes de dansa en lloc d'esquiar, una iniciativa que ha estat molt ben rebuda entre la vintena de joves, la majoria noies, que hi participen. La Dansa Blanca, com s'anomena l'activitat, consisteix en preparar diferents coreografies de dansa contemporània i hip hop que al final de la setmana acaben en una composició artística creada per ells mateixos i els seus professors. Segons les responsables del taller, la dansa els aporta molts beneficis i els ajuda a treballar l'expressió corporal, les emocions i el treball en equip.

L'activitat, que s'ofereix per quart any, té molt èxit entre els adolescents. Alguns ja tenien nocions de dansa però per a altres ha estat tot un aprenentatge.

A banda de la Dansa Blanca i de les classes i cursos que ofereix al centre, Dansart Cerdanya també organitza altres activitats per als joves amb l'objectiu de fomentar la dansa amb totes les seves vessants. Una d'elles és el projecte integrador 'Move to Express' que porta a terme al mateix institut de secundària de Puigcerdà i que consisteix en una setmana de dansa en horari lectiu, que acaba amb la creació d'una coreografia.

Parlen al vídeo: ANNA ÒDENA, DIRECTORA DANSART CERDANYA I BALLARINA - SOFIA I CARLA, ALUMNES INS PERE BORRELL PUIGCERDÀ