Avancen a bon ritme els treballs de perforació del pou d'aigua calenta i sulfurosa que l'ajuntament de Llívia ha localitzat al parc de Sant Guillem i que permetrà que ben aviat el municipi disposi dels seus propis banys termals. De fet, el consistori confia en poder obrir el nou complex per Setmana Santa.

Els treballs, que van començar a finals d'any, ja han permès arribar als 350 metres de profunditat i això vol dir que possiblement la setmana vinent ja s'arribarà a la temperatura desitjada de l'aigua, que són uns 47 graus.

Un cop hagin finalitzat els treballs de perforació del pou, s'instal·larà una canonada per fer arribar l’aigua fins a la sala de màquines de la piscina municipal, situada a escassos metres, amb l’objectiu d’aprofitar aquesta beta d’aigua calenta per escalfar uns graus la piscina actual.

La nova zona termal de Llívia constarà de tres basses que desembocaran a una altra més gran amb capacitat per a una seixantena de banyistes. També s'instal·laran unes casetes de fusta amb vestidors i dutxes. Tot plegat farà uns 3000 metres quadrats. La intenció és que tant els banys termals com la piscina municipal obrin tot l'any i es converteixin, així, en un nou reclam turístic del municipi.

Així, doncs, veient el ritme dels treballs, l'ajuntament confia en poder obrir el complex per Setmana Santa, que és la data que es va marcar en un inici.

Tot plegat tindrà un cost d’uns 300.000 euros.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA

el Pirineu avui