L'Escola Vedruna de Puigcerdà torna a oferir, aquest curs, la possibilitat de compaginar l'estudi i l'esquí alpí a aquells nois i noies d'arreu de Catalunya que destaquen pel seu nivell en aquest esport. Es tracta del programa Esquí Estudi Cerdanya Competició, que s'ofereix durant el segon trimestre del curs i on al matí els alumnes entrenen a les estacions cerdanes i a les tardes tenen classe al centre educatiu, que els proporciona un currículum adaptat. Doncs bé, el primer curs s'hi van inscriure sis alumnes, l'any passat van ser 16 i aquest curs, el quart, s'ha arribat als 36 alumnes.

Veient que cada vegada hi ha més nois i noies interessats en acollir-se al programa, l'escola Vedruna ha demanat a Ensenyament que reguli la situació d'aquests alumnes, que ara per ara comparteixen el seu expedient acadèmic entre dos centres. És per això que la directora general de centres concertats i privats, Pilar Contreras, s'ha reunit aquest dimarts amb l'equip directiu de l'escola per conèixer de primera mà com funciona el programa.

Dels 36 alumnes del programa, 11 són de Cerdanya i la resta venen de comarques veïnes i d'altres més allunyades, com Girona o Barcelona. Els més joves cursen 4t de Primària i els més grans 4t d'ESO. El programa els permet augmentar els dies d'entrenament amb els seus clubs d'esquí, ho fan de dimarts a diumenge, i compaginar-ho amb la seva formació acadèmica. Després de dinar a l'escola, els alumnes s'incorporen a les classes de la tarda i, quan els seus companys marxen a casa, ells tenen classes de reforç.

Des de l'escola Vedruna, l'únic centre educatiu de Cerdanya i dels pocs del Pirineu que ofereixen aquesta possibilitat, aposten per mantenir aquest programa en un futur.

Per tal d'adaptar-se millor a les necessitats de tots els alumnes, durant el segon trimestre l'escola fa dos grups a aquells cursos amb més estudiants per evitar, per exemple, fer matemàtiques amb gairebé 40 alumnes.

Parlen al vídeo: PILAR CONTRERAS, DIRECTORA GENERAL CENTRES CONCERTATS I PRIVATS - ANNA CAMPS, DIRECTORA ESCOLA VEDRUNA PUIGCERDÀ