Un grup d’escolars provinents de Gironella s’ha desplaçat aquest dimarts a Tuixent per realitzar-hi diferents activitats relacionades amb el bosc. Ho han fet gràcies a que al municipi alturgellenc hi ha un Entorn d’Aprenentatge, un servei educatiu que permet a estudiants d’arreu del país conèixer els ecosistemes de muntanya i els seus recursos, a través de tallers i sortides. Això ha estat, justament, el que ha atret fins aquí a alumnes de quart d’ESO d’aquest centre del Berguedà, que formen part d’un projecte Erasmus.

Més enllà de l’àmbit educatiu, des de Tuixent remarquen que acollir aquests grups d’escolars també permet dinamitzar les instal·lacions que hi ha al poble, ja siguin municipals o del Parc Natural del Cadí Moixeró. A més, els grups poden fer estades de diversos dies a l’alberg municipal, i això genera un impacte positiu en l’economia local en uns dies d’entre setmana on l’activitat al poble és força baixa.

Parlen al vídeo: SUSANNA VILADRICH, PROFESSORA D’ANGLÈS - RAQUEL RIERA, DIRECTORA ENTORN D’APRENENTATGE