El Teatre del Casino d'Alp és l'espai on la colla castellera de Cerdanya comença a donar els primers fruits. L'agrupació va néixer l'estiu passat a Llívia i els primers assajos van ser multitudinaris, amb la participació d'un centenar de persones. A la tardor, però, la colla va renovar completament la seva junta directiva per divergències amb l'alcalde de Llívia, Elies Nova, el fins llavors impulsor de la colla.

La nova formació continua amb els assajos, ara a Alp, amb el propòsit de fer créixer els castells a Cerdanya, una comarca amb poca tradició castellera.

La colla compta actualment amb més d'una seixantena d'integrants de totes les edats. Tots ells assagen per poder presentar ben aviat les primeres construccions, possiblement abans de l'estiu.

Per poder continuar fent castells, la colla espera obtenir finançament de les administracions i d'sponsors, a més d'organitzar activitats de tot tipus per poder costejar les despeses. Una d'elles, la indumentària: pantaló, faixa, mocador i camisa. Aquesta última serà, per votació popular, de color verd.

La jove colla castellera de Cerdanya se suma a les colles ja existents al Pirineu, com les nord catalanes del Riberal, Vallespir i del Conflent, la de la Pobla de Segur o la d’Andorra.

Parlen al vídeo: ALBA PÉREZ, CAP COLLA CASTELLERA CERDANYA