Bellver de Cerdanya preveu experimentar un creixement urbanístic en els propers anys. Des del consistori han detectat que diverses famílies i parelles joves s'han instal·lat recentment al municipi. A més, actualment s'estan construint noves promocions d'habitatges. Tot plegat fa pensar a l'equip de govern que Bellver incrementarà el nombre d'habitants i, per tant, l'ajuntament vol continuar garantint l'abastament d'aigua als veïns i també als segons residents. És per això que preveu construir un nou dipòsit d'aigua a tocar de l'actual, que permetrà doblar la reserva d'aigua de la població.

El primer dipòsit d'aigua de Bellver tenia una capacitat de 250.000 litres. Al costat se n'hi va construir un de nou d'un milió de litres i el que es construirà properament també tindrà aquesta capacitat.

Des de l'ajuntament han explicat que mai han hagut d'aplicar restriccions en el consum d'aigua però sí que a l'estiu alguna vegada han demanat que no se'n faci un abús a l'hora de regar.

L'equip de govern creu que el fet de disposar de tots els equipaments d'una capital de comarca és un dels principals atractius per viure a Bellver.

Ja s'han licitat i adjudicat les obres de construcció del nou dipòsit, a tocar de l'església de Sant Serni. Per tant, els treballs començaran en les properes setmanes.

Parlen al vídeo: XAVIER PORTA, ALCALDE DE BELLVER DE CERDANYA