Aquest matí s'han obert les inscripcions per a la Trail Pirineu, la Mitja Pirineu , la Nit Pirineu i de l’Sky Pirineu, unes curses de muntanya que tindran lloc el 28, 29 i 30 de setembre. Com a novetat d’aquest any, la Marató Pirineu es reinventa, conservant els trams més emblemàtics de la cursa, i dona llum a la Trail Pirineu (56 km i  2.800 metres de desnivell positiu), que disposa de 1.000 dorsals. Al naixement de la Trail Pirineu també l’acompanyaran els 1.000 dorsals de l’Sky Pirineu, de 36 km i 2.600 m de desnivell positiu, que configurarà l’última cursa del calendari de les Migu Run Skyrunner World Series 2019. 

La Mitja Pirineu, de 19 km i 600 metres de desnivell positiu i molt ràpida, que celebra el seu segon any de vida, disposa de 1.000 dorsals. La mítica i màgica Nit Pirineu (5 km i 860 metres de desnivell positiu) amb sortida a l’estació d’esquí de la Molina i arribada al refugi Niu d’Àliga, on tindrà lloc la tradicional botifarrada, disposa de 200 dorsals. 

Un any més els pobles de Bagà, Bellver de Cerdanya i el Parc Natural del Cadí Moixeró tornaran a vibrar amb l’arribada de centenars de corredors d’arreu del món per viure alguna de les curses de la Salomon Ultra Pirineu.