Cua a primera hora davant l'Oficina de Turisme de Puigcerdà. Una quinzena de persones han desafiat el fred d'aquest dilluns al matí per poder ser de les primeres en adquirir els tiquets per assistir a la 24a Festa del Trinxat, que tindrà lloc el dissabte 23 de febrer. L'ajuntament ha posat a la venda 900 entrades repartires entre 93 taules. En mitja hora, ja s'havien reservat una quarantena de taules. De fet, un dels principals motius per aixecar-se aviat és poder escollir el lloc, a més, és clar, de poder gaudir d'aquesta cita gastronòmica.

En els últims anys ha crescut l’interès per assistir a aquesta festa, fregant el miler de comensals.  Recordem que fa un temps s'havia baixat als 500 assistents.

La Festa del Trinxat és un aparador de la gastronomia cerdana, amb el seu plat més reconegut com a protagonista, el trinxat, elaborat amb col d’hivern tocada pel fred i patata. El sopar tindrà lloc al pavelló del poliesportiu i començarà a les 21h amb una degustació d’embotits i formatges del Pirineu. L’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya i diversos restaurants elaboraran un any més el menú que estarà compost per una crema de carxofa amb fetge gras d'ànec, després es servirà el trinxat i seguidament vedella ecològica de Cerdanya amb cremós tofonat de nyàmeres. Així doncs, enguany el segon plat també serà del territori.

Per postres, els pastissers de la vila elaboraran cignes de nata.

Al llarg dels sopar hi haurà diferents espectacles d’entreteniment que s’estan acabant de definir i la vetllada es clourà amb una ball.

Les entrades tenen un preu de 27,50 euros i es poden comprar, com hem dit, a l’Oficina de Turisme de Puigcerdà.

Parlen al vídeo: ALFONS VACAS - NIEVES GARCIA - GLÒRIA DOMINGO - MARIA PLANAS- MONTSE DOLCET, REGIDORA TURISME PUIGCERDÀ