La Diputació de Girona destinarà aquest any 1.250.000 euros a la convocatòria d'ajuts per a la conservació i restauració d'immobles d'interès patrimonial de les comarques gironines. Són 175.000 euros més que els previstos inicialment en l'edició passada i, per tant, l'import que s'hi dedica és un 16,28 % superior al del 2018.

L'any passat, 66 projectes de conservació i restauració de la demarcació es van acollir a aquests ajuts, entre els quals hi ha el que s'està portant a terme al Castellot de Bolvir, on cada estiu s'hi fan campanyes d'excavacions per seguir coneixent aquest jaciment iberoromà. La diputació va destinar més de 20.000 euros en els treballs de consolidació i restauració d'aquestes restes.
Aquest 2019, la dotació màxima que rebrà cada projecte subvencionat serà de 50.000 euros. I el crèdit global d'1.250.000 euros podrà ampliar-se amb 100.000 euros més. L'ens provincial gestiona aquestes subvencions, que s'adrecen a ajuntaments, entitats i particulars. Les sol·licituds es poden presentar fins al 21 de febrer.
El Servei de Monuments de la Diputació realitza intervencions de restauració, rehabilitació i conservació del patrimoni monumental de les comarques gironines. Ofereix suport tècnic als ajuntaments en la restauració d'immobles de valor patrimonial i cultural; redacta i executa projectes de restauració, i gestiona subvencions en aquest àmbit.