Aquest dimecres s'ha presentat a Barcelona la 99a Volta Ciclista a Catalunya que, com en darreres edicions, passarà pel Pirineu. La prova, que tindrà lloc del 25 al 31 de març, constarà de 7 etapes I una participació de luxe, el que demostra la importància d'aquest esdeveniment. La quarta etapa, prevista pel 28 de març, serà de 150 km, sortirà de Llanars i finalitzarà a La Molina, on es començaran a definir quins ciclistes podran guanyar la “Volta” 2019. L'endemà, els ciclistes completaran la cinquena etapa, amb sortida a Puigcerdà i arribada a Sant Cugat del Vallès, en un recorregut de 188 km. Aquest tram tornarà a ser una bona oportunitat per a esprinters o per les escapades.

Alejandro Valverde, vigent campió de la Volta, és el rival a batre.  També hi serà el guanyador de la Vuelta, el britànic Simon Yates, el català Marc Soler, els francesos Romain Bardet, Thibaut Pinot o Warren Barguil o l’italià Fabio Aru. Tot un cartell de luxe per a la tercera prova per etapes més antiga del món, després del Tour de França i el Giro d’Itàlia.

Fins a 190 països rebran imatges de televisió de la cursa gràcies a 30 difusors internacionals.