L’Ajuntament de Guils de Cerdanya i els Mossos d’Esquadra (Servei Català de Trànsit) han signat, recentment el conveni d’actuació del cos policial dins del terme municipal. El govern local pretén així posar ordre a la mobilitat viària amb el propòsit d'aconseguir més fluïdesa del trànsit i evitar els aparcaments en zones regulades i prohibides o davant de guals de pàrquings privats. També busca més efectivitat els dies de nevada quan la màquina vol treure la neu i no ho pot fer com a conseqüència dels cotxes mal aparcats, una situació que passa sovint.

Així doncs, amb la signatura del conveni, els Mossos d’Esquadra poden, a partir d'ara, imposar les sancions que recull la llei per l’incompliment de la senyalització a tots els nuclis de Guils, com són Sant Martí d'Aravó, Sant Martí de Cerdanya, Saneja i Guils,

Des de l'ajuntament han recordat que s'han senyalitzat recentment carrers i places dels nuclis del municipi per tal de millorar la mobilitat urbana i la circulació dels vehicles. També s'han habilitat zones d'aparcament, tant al nucli antic de Guils com a la zona Puigcerdà Residencial.