El Consell Comarcal de Cerdanya busca vint joves que estiguin buscant feina per ajudar-los a entrar al mercat laboral. Es tracta del programa Singulars del SOC, anomenat 'Tu sí que pots', un projecte que ha començat aquest gener i que consisteix en oferir formació i un seguiment personalitzat als nois i noies desocupats d'entre 16 i 29 anys.

La formació, que s'impartirà de març a maig, consistirà en classes de francès bàsic, coneixements d'ofimàtica, informació general de la comarca i se'ls ensenyarà tècniques de venda i atenció al públic. També es programaran visites a diferents empreses. Tot plegat, amb l'objectiu de facilitar a aquesta vintena de joves la seva inserció laboral.

Els requisits per formar part d'aquest programa són, com hem dit, tenir entre 16 i 29 anys, estar inscrit a Garantia Juvenil i al SOC de Ripoll com a demandants d'ocupació o de millora d'ocupació.

Per altra banda, i amb la mateixa línia d'ajudar els nois i noies a trobar feina, el Consell Comarcal també ha incorporat recentment un referent d'ocupació. En aquest cas, s'acompanyarà els joves des del sistema educatiu fins al món laboral d'una manera coordinada amb els diferents agents de la comarca.

Tant el programa 'Tu sí que pots' com el servei de referent d'ocupació s'oferiran fins a finals d'any.

Parlen al vídeo: MARTA ORTIZ, TUTORA PROJECTE 'TU SÍ QUE POTS' CERDANYA - CLÀUDIA SALA, REFERENT OCUPACIÓ JUVENIL CERDANYA